Home / Groep 7 / Werkstukken en Spreekbeurten

Werkstukken en Spreekbeurten

Werkstukken en spreekbeurten
JF Kennedyschool

Het schema 2012:         1e werkstuk:
23 jan. t/m 17 febr.:        Voorbereiding op school. Werkstuk in het klas maken.
18 feb. t/m 4 mrt:            Uitwerken in het net. Werkstuk thuis uitwerken.
5 mrt. t/m 9 mrt.:             Werkstuk inleveren. (9 maart uiterste inleverdatum!)

Het schema 2012          1e spreekbeurt:
10 mrt. t/m 18 mrt. :        Spreekbeurt voorbereiden. Maken powerpoint. (thuis of na schooltijd op school)
19 mrt t/m 27 mrt. :         Spreekbeurt presentatie.

Werkstukken

Twee werkstukken per jaar.
Kinderen werken drie weken op school. Daarna nog twee weken de tijd om thuis uit te werken.
Werkwijze die van de kinderen verwacht wordt en waarover instructie wordt gegeven:
- maak een woordweb over het onderwerp
- daar maak je een inhoudsopgave van
- boeken/internetpagina’s (uitgeprint) zoeken en meenemen naar school
- globaal lezen en sleutelwoorden noteren
- boek dicht en a.d.h. sleutelwoorden je hoofdstuk, in eigen woorden, schrijven
- in klad schrijven en daarna uitwerken op pc
- inleveren met kaft, inleiding, inhoudsopgave, +/- 8 pagina’s, slot en sleutelwoorden

Spreekbeurten

Over hetzelfde onderwerp als van de werkstukken worden twee spreekbeurten gehouden. Voorbereidend op de spreekbeurten wordt in groep 7 een 1-minuutspreekbeurt gegeven waarbij kinderen in 1 ochtend leren hoe ze een spreekbeurt in stappen moeten voorbereiden. In groep 8 komt de 1–minuutspreekbeurt in de taalles aan bod.

- Powerpoint presentatie is vereist. In groep 7 wordt een cursus Powerpoint gegeven.
- Powerpoint moet een ondersteuning zijn bij de spreekbeurt d.m.v. afbeeldingen, een filmpje (Teleblik, Beeldbank)
- 4 tot 12 minuten