Home / Meer info / Buurtgezinnen

Buurtgezinnen

In elke buurt wonen gezinnen die het moeilijk hebben. Problemen als werkeloosheid, ziekte, schulden, relatieproblemen etc. stapelen zich op en worden steeds zwaarder. Een goede opvoeding en voldoende aandacht voor de kinderen schiet er dan soms bij in. En de kinderen worden hiervan de dupe.

Hoe werkt Buurtgezinnen.nl?
Het overbelaste gezin (vraaggezin) wordt gekoppeld aan een gezinnen in de buurt (steungezin). Steunouders zijn ervaren ouders met een groot hart, die graag een ander helpen. Zij gaan het vraaggezin ontlasten door te ondersteunen bij de opvoeding. Het vraaggezin en steungezin maken samen afspraken over wat die ondersteuning inhoudt.

Dit kan bijvoorbeeld zijn:
• kinderen naar zwemles/sport brengen
• kinderen af en toe een weekend te logeren krijgen
• kinderen in de middag een rustige huiswerkplek bieden
• kinderen een vaste middag en avond in de week opvangen
• meegaan naar ouderavonden of tien-minuten-gesprek
• meehelpen bij het vieren van de verjaardag van kinderen
• samen met het vraaggezin iets leuks ondernemen

Kijkt u ook eens op de site: www.buurtgezinnen.nl; daar vindt u informatie en ervaringen van vraag- en steungezinnen.

Aanmelden
Kunt u wel wat steun gebruiken bij het opvoeden van uw kinderen? Of wilt u juist graag een ander gezin steunen?
Meld u aan via het formulier op www.buurtgezinnen.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

Jacqueline van Abeelen
(coördinator in Edam-Volendam-Zeevang)