Over ons

De J.F. Kennedyschool valt, net als alle andere basisscholen in Volendam, onder het bestuur van de Stichting Katholiek Onderwijs Volendam (SKOV). We zijn een katholieke basisschool. Vanuit die grondslag zijn we, als school, een hechte gemeenschap waarin kinderen en ouders zich veilig voelen. Wij willen de kinderen optimaal begeleiden zodat ze zich ten volle kunnen ontplooien.

Respectvol met elkaar omgaan

Wij vinden het belangrijk dat we respectvol met elkaar omgaan. Dit geldt zowel voor de leerlingen als de leerkrachten en ouders. Samen zorgen we voor een gezellige sfeer vol vertrouwen waarin kinderen kunnen groeien.

Ondersteuning

Heeft u vragen over het gedrag van uw kind of zit het kind misschien even niet lekker in zijn vel, en weet u niet hoe u hem het beste kunt helpen? Voor dit soort vragen of advies kunt u terecht bij Carolien de Visser. Zij is Sociaal Maatschappelijk werkster en komt bij ons langs om ouders en kinderen te helpen. Voor verschillende vragen, advies of gewoon een luisterend oor kunt u bij haar terecht.

Lees hier wat Carolien voor jullie kan betekenen en wanneer zij aanwezig is bij ons op school.

Sociaal Maatschappelijk werkster

Bibliotheek in school

Sinds 2019 hebben wij op school een eigen bibliotheek. Lezen is heel belangrijk en daarom is de schoolbibliotheek gerealiseerd. In de bibliotheek mogen kinderen zelf boeken kiezen en deze op school lezen. Lezen zorgt voor een goede ontwikkeling en dat vinden wij zeer belangrijk. Op deze manier proberen wij kinderen te stimuleren om meer te lezen en te ontdekken waar hun interesses liggen.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van de J.F. Kennedyschool? Lees er alles over op onze geschiedenispagina.